NAJAVLJUJEMO: SEDMI GODIŠNJI (ONLINE) KONCERT HKUD – a „ŠIROKA KULA“

Bez obzira na trenutno nepovoljnu epidemiološku sliku, HKUD „Široka Kula“ neće niti ove godine prekinuti tradiciju održavanja svog godišnjeg koncerta. Sedmi po redu godišnji koncert predstavit će u online varijanti kao trenutno jedini mogući način. Bit će tu pjesama, plesa, igrokaza, svirke, razgovora o nastupima i postignućima u ovoj godini,  prisjećanja na prošlogodišnji koncert, a bit će i gostujućih skupina.

HKUD “Široka Kula” osnovano je u prosincu 2013. godine s namjerom prenošenja etnografske građe Like na scenu te očuvanja zaboravljenih običaja Like. Društvo broji 60 – ak članova koji su raspodijeljeni u nekoliko sekcija.  Također, ovo društvo obnavlja i njeguje ruho, plesove, pjesme i običaje kako Ličkog kraja, tako i drugih krajeva Republike Hrvatske.

Uskoro ćemo doznati datum i vrijeme online emitiranja 7. godišnjeg koncerta HKUD – a „Široka Kula“, o čemu ćete biti pravovremeno informirani. Čestitamo ovom vrijednom folklornom društvu na prvih sedam aktivnih godina očuvanja tradicije od zaborava !

FOTO: FACEBOOK HKUD “ŠIROKA KULA”

 

 

Također provjerite

Odgađa se čišćenje jame Smetlara 2

Odgađa se akcija čišćenja jame Smetlara 2 na području Krasna zbog novonastalog snijega. O novom …

X
Skip to content