Otvorena izložba „Netko drugi, negdje drugdje“ u Muzeju Like Gospić

Sinoć je u Muzeju Like Gospić, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka, otvoren  55. Lički likovni anale koji je posvećen likovnom stvaralaštvu umjetnika Lea Vukelića koji se, osim likovnom umjetnošću, bavi i vizualnom umjetnošću i kazalištem.  Autor inače živi u Zagrebu, no vuče korijene upravo iz Like, poznate gospićke obitelji Vukelić iz koje potječe Julijana, majka slikara Miroslava Kraljevića, koja je zapravo bila sestra autorovog pradjeda. Upravo je jedan dio izložbe koja nosi  naziv „Netko drugi, negdje drugdje“, i  izložena je u gospićkom Muzeju, inspirirana grafikama  Miroslava Kraljevića(Sto godina kasnije).  Izložba se sastoji od još tri umjetnička koncepta,  kartonskih poštanskih paketa(Gomila), serije fotografija o izbjeglicama u Lici(Igra) te instalacije s modelom granice i videom(Granica), kroz koje sam Vukelić obrazlaže svoje stavove o suvremenosti  kroz interdisciplinarnu i interaktivnu procesno-projektnu izvedbu. Vukelić se kritički osvrće na tržište umjetnina u primjeru slanja paketa muzejima, dotiče se i aktualnih tema migracija, bijega i progona.

Izložbu je, uz zahvalu autoru na dolasku  i čestitkama svim zaposlenicima Muzeja Like Gospić na upornosti i zalaganju, otvorila zamjenica gradonačelnika Kristina Prša. Svi koji još nisu, ovaj umjetnički projekt  mogu razgledati do 29. studenog 2020.

Također provjerite

Klaster Lika Destination i PP Velebit održali radionicu u sklopu projekta “Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici”

Klaster Lika Destination, u suradnji s osnovnom školom dr. Jure Turića u Gospiću i Parkom …

X
Skip to content