Nema maženja bez paženja!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao vrhunac kampanje „Nema maženja bez paženja“, sutra putem društvenih mreža projekta Živjeti zdravo obilježava Svjetski dan spolnog zdravlja.

Još 2010. godine World Association for Sexual Health (WAS), globalna organizacija koja se zalaže za promicanje najboljih praksi u području spolnog zdravlja, pozvao je da se svakog 4. rujna obilježava Svjetski dan spolnog zdravlja s ciljem podizanja svijesti javnosti o toj temi. Prvi Svjetski dan spolnog zdravlja najavljen je upečatljivom temom „Pričajmo o tome!“, koja je označila početak višegodišnje kampanje razbijanja straha i tabua vezanih uz teme o spolnom zdravlju.

Ove se godine u Hrvatskoj obilježavanje Svjetskog dana spolnog zdravlja provodi putem kampanje „Nema maženja bez paženja“, u sklopu poučnog projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Živjeti zdravo. Cilj je obilježavanja skretanje pozornosti svih generacija i pojedinaca, bez obzira na spolnu orijentaciju, na odgovorno spolno ponašanje kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje partnera. U sklopu obilježavanja Svjetskog dana spolnog zdravlja, taj će dan stručnjaci HZJZ-a biti dostupni građanima od 11 do 14 sati u digitalnom savjetovalištu na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo i odgovarati na sva pitanja u vezi sa spolnim zdravljem.

Istog dana bit će predstavljena džepna knjižica „Vi imate pitanja? Mi imamo odgovore!“, koja će biti dostupna i online. U njoj su kroz 101 pitanje i odgovor stručnjaci iz HZJZ-a na jasan, kratak i zabavan, no prije svega informativan način pristupili odgovaranju na najčešća pitanja o spolnom zdravlju.

 

IZVOR/FOTO: HZJZ

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content