IZLOŽBA STRIPA U ORGANIZACIJI LIKOVNE UDRUGE LIKA

GOSPIĆ – U organizaciji Likovne udruge Lika u četvrtak 17. rujna u parku Pučkog otvorenog učilišta, odnosno ispred galerije LU,  bit će otvorena izložba stripa Striptih na kojoj će se predstaviti strip – majstori iz Zadra Tomislav Košta, Marko Jačan i Ivan Čondić za koje predsjednik Likovne udruge Lika Nikica Jelić kaže da su autori koji se bave i slikarstvom, ali jako vole strip, pomalo zapostavljenu umjetničku djelatnost. Spomenuti trojac je možda i najjači na zadarskoj strip – sceni koja je dosta jaka,a težnja im je oživjeti strip scenu Zadra i Hrvatske:

  • Nastojimo malo oživjeti i dati akcent na toj strip sceni, koja se pomalo budi. Nije to kao u ostalim državama Europske unije, gdje je to ozbiljan biznis i ozbiljno tržište. U svakom slučaju nastojimo našu publiku malo zainteresirati za ovaj vid djelovanja u umjetnosti. Mislim da mlađa populacija to prati, stripovi su ekranizirani u puno igranih filmova tako da je to blisko publici. – dodaje Jelić.

Pozivamo vas da svakako dođete na otvorenje zanimljive izložbe Striptih u četvrtak 17. rujna ove godine s početkom u 18 sati ispred Galerije LU u Gospiću.

 

 

Također provjerite

JEDNA NOVOOBOLJELA OSOBA OD COVID – 19 NA PODRUČJU LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE

Stožer civilne zaštite ličko – senjske županije javlja kako je na području naše županije u …

Skip to content