ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ODŠKRINIMO VRATA ZAPOŠLJAVANJU“

GOSPIĆ – Danas je u KIC – u Gospić održana Završna konferencija projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“. Polaznice i polaznici su se zahvaljujući ovom projektu osposobljavali za jednostavne poslove vrtlara/ice, vizažista/ice, rukovatelja/icu kombiniranim građevinskim strojem  i rukovatelja/icu rovokopačom. U tu svrhu Gradu Gospiću odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 478.758,40 kuna iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ naziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“. Voditeljica projekta Nikolina Tonković Čorak izdvojila je kako sam projekt u trajanju od 24 mjeseca završava u četvrtak, 3. rujna ove godine godine. Također, zamjenica gradonačelnika grada Gospića Kristina Prša ovom prilikom posebno je naglasila:

  • Mi smo kroz ovaj projekt, koji je u potpunosti sufinanciran europskim sredstvima, osigurali edukacije za nezaposlene osobe koje su mogle birati između četiri verificirana programa pri Ministarstvu obrazovanja. Nakon završenog programa oni su stekli svoje zvanje, te su isto mogli upisati u e – radnu knjižicu. Ja se stvarno nadam da su oni zadovoljni, mi svakako jesmo odazivom iako uvijek može i bolje. Nadam se da će biti još takvih projekata, gdje će se naši sugrađani grada Gospića moći dodatno obrazovati, te steći nova znanja i iskustva.

Projekt se provodio u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića.

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content