BRINJE I OVE GODINE SUFINANCIRA LOGOPEDSKI KABINET

Općina Brinje već šestu godinu za redom sufinancira troškove terapije roditeljima djece s različitim oblicima govornih poteškoća. Program provodi Udruga za pomoć djeci i mladima s posebnim potrebama „Postojim“ iz Zagreba, a troškovi koje Općina Brinje sufinancira iznose 25.000,00 kuna na godišnjoj razini.

Program se održava 3 puta mjesečno u prostorijama Osnovne škole Luka Perković u Brinju, a prepoznat je i sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Načelnik Zlatko Fumić je spomenuo da se ideja o sufinanciranju logopedskog kabineta otvorila prije 6 godina na prijedlog ravnateljice DV Tratinčica Ružice Perković te je tada Općina Brinje bila među prvim općinama u Ličko-senjskoj županiji koja je prepoznala potrebe djece i krenula u ublažavanje problema.

Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u djecu, rekao je načelnik Fumić te naglasio da je navedena usluga besplatna i dostupna svima. Također, osiguranjem logopedskog kabineta u Brinju roditelji djece koja imaju poteškoća u govoru, čitanju i pisanju ne moraju više odlaziti u veće  druge gradove gdje postoji navedena usluga koja se naplaćuje. Ovo je veliki uspjeh za Općinu Brinje s obzirom na deficitarnost zanimanja logopeda i činjenicu da je u današnje vrijeme teško naći navedeno zanimanje na tržištu.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content