Online nastava u OŠ dr. Jure Turić odvija se prema nastavnom planu

Danas je 12. dan od kad se odvija nastava na daljinu zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom. Ravnatelj OŠ dr. Jure Turića Gospić, Ivica Radošević za Radio Gospić je potvrdio kako je vrijeme prilagodbe iza nas te kako se planirano nastavno gradivo ostvaruje uz sve manje poteškoća. Podsjetimo, prvi tjedan odvijanja nastave na daljinu bilo je poteškoća, od pada sustava, hakerskih napada, do nemogućnosti prijave učenika i nastavnika u sustav, međutim poteškoće su otklonjene i sada sve funkcionira za normalno odvijanje nastavnog programa.
-„ Učitelji imaju virtualnu zbornicu gdje svi zajedno komuniciramo i dogovaramo se. Učenici razredne nastave trebaju pratiti sadržaje za svoj razred putem HRT-u, a učitelji ih prate putem određenih aplikacija te im dodatno pojašnjavaju gradivo. A učenici predmetne nastave, od 5. do 8. razreda, kroz aplikaciju TEAMS imaju svoju virtualnu učionicu.“
Što se tiče potrebne opreme za odvijanje nastave na daljinu, ravnatelj Radošević nam je pojasnio kako je svim učiteljima i suradnicima škola osigurala svu potrebnu opremu te imaju uvijete za rad od kuće, što su učitelji potvrdili pisanom izjavom. A što se tiče opremljenosti učenika Radošević naglašava:
-„ Što se tiče opremljenosti učenika, moramo i možemo biti zadovoljni. Kao što sam rekao za učenike od 1. do 4. razreda dovoljno je da učenici imaju televizor, a roditelji komuniciraju s učiteljima. Što se tiče učenika od 5. do 8. razreda, oni su dobili tablet uređaje ili koriste svoja računala. Ovim putem želim naglasiti kako u školi imamo još tablet uređaja, pa se roditelji ovih dana mogu obratiti razredniku djeteta ili u tajništvo škole kako bi podnijeli zahtjev i dobili novi tablet ako im je potreban.“
Na kraju Radošević je pohvalio učenike i njihove roditelje na angažiranosti u ovom obliku nastave te dodao kako je ova situacija neobična i nova za sve.

 

Foto: http://www.os-gospic.hr/

Također provjerite

ODLUKA O ISPLATI JEDNOKRATNOG NOVČANOG PRIMANJA KORISNICIMA MIROVINE RADI UBLAŽAVANJA POSLJEDICA RASTA TROŠKOVA ŽIVOTA

Općina Brinje obavještava građane da je Vlada Republike Hrvatske  donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog …

X
Skip to content