Obavijest za građane 25.ožujka 2020. godine

23. ožujka 2020. godine stupila je na snagu  Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, iz koje proizlazi da ukoliko iz vitalnih obiteljskih
razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.
S obzirom na veliki broj upita građana gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije izdaje priopćenje:
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite izdaju propusnice ISKLJUČIVO građanima koji imaju prijavljeno prebivalište na nadležnom području grada i općine na području Ličko- senjske županije i to samo temeljem opravdanih razloga (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština- točka II, stavak e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici
Hrvatskoj). Što se tiče pojma stalnog boravka u RH iz predmetne Odluke, isti se odnosi ISKLJUČIVO na državljane trećih zemalja sukladno Zakonu o strancima, a ne na državljane Republike Hrvatske.
Stoga, ukoliko netko od građana Republike Hrvatske trenutno boravi na području Ličko-senjske županije, a nema prijavljeno PREBIVALIŠTE ili STALNI BORAVAK na području Županije, ne može dobiti propusnicu od gradskih i općinskih stožera civilne zaštite s područja Ličko-senjske županije, osim onih osoba koje mogu dokazati nadležnom stožeru da ne mogu boraviti u svom stambenom objektu u mjestu svog prebivališta jer je isti stradao u
potresu.
Kao što Vam je poznato i policijski službenici nadziru provođenje Odluke, a obveza je građana da se Odluke dosljedno pridržavaju.

Građani koji nemaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije, a nalaze se na području iste, sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, mogu se vratiti u mjesta svojih prebivališta bez propusnica, s valjanom identifikacijskom ispravom.

Izvor: licko-senjska.hr/foto: google.hr

Također provjerite

Malonogometni turnir “Lički Osik 2020” nastavio se jučer utakmicama po skupinama, a danas je završnica turnira

Malonogometni turnir “Lički Osik 2020” nastavio se jučer utakmicama po skupinama, a rezultati su sljedeći: …