ZANIMLJIVIM I BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽENA 15. NOĆ MUZEJA U MUZEJU LIKE GOSPIĆ

GOSPIĆ/SMILJAN – Bogatim programom obilježena je 15. jubilarna Noć muzeja. Muzej Like Gospić pripremio je za posjetitelje zanimljive sadržaje i predavanja u zgradi u centru Gospića, te u Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ u Smiljanu. Glavna tema ovogodišnje Noći muzeja bili su muzejski velikani. U Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu program je započeo predstavljanjem književne trilogije „Peta dimenzija“ autora Tomislava Beranića:

–         To je znanstveno – fantastični triler, koji na neki način promovira djelo Nikole Tesle. S obzirom da sam ja inženjer po struci programer, cijeli život mi je bio fascinantan taj bežični prijenos energije. – pojasnio je Beranić.

Posjetitelji gospićkog Muzeja Like između ostaloga imali su priliku pogledati izložbu posvećenu djelovanju Mijata Sabljara u 19. stoljeću u Lici. Organizirana su i tri predavanja. Prvo je održao projektant Ivo Vojnović vezano za planirane adaptacije Muzeja Like Gospić i cijelog muzejskog kompleksa. Muzejska dokumentaristica Marija Rukavina Vranić vodila nas je kroz drugo predavanje nastalo na temu provedene ankete, koja je odrađena tijekom prosinca i siječnja o tome kakav Muzej sugrađani žele, dok je ravnateljica Muzeja Like Gospić dr. sc. Tatjana Kolak održala treće predavanje na temu Muzeja kao spoznaje i mjesta susreta.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content