Održana radionica o korištenju otpadnih vunenih proizvoda i obradi vune

GOSPIĆ- U sklopu projekta VUN(ov)A danas je održana besplatna radionica o korištenju otpadnih vunenih proizvoda te o mogućnostima obrade vunenih predmeta za praktičnu primjenu u domaćinstvu, turizmu i poljoprivredi. Ideja projekta je ponovna uporaba tekstila, odnosno vune. Radionice je vodio Željko Knezić – profesor Tekstilno tehnološkog fakulteta, Dragica Rogić – predsjednica udruge Gačanka i  Mary Ann Rukavina Cipetić – predsjednica Udruge GTF- Inicijativa za održivi rast koja pojašnjava:

-„Mi smo sad u završnoj fazi i radimo male radionice za uzgajivače ovaca, te za one koji imaju nekakve afinitete, znanje ili želju da se koristi vuna, npr. za ručni rad, turizam, poljoprivredu, bilo koji drugu svrhu o kojoj do sada nismo razmišljali ili smo je prestali koristiti. “

Nositelj projekta VUN(ov)A je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a projekt se provodi uz financijsku podršku  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na području Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Sisačko- moslavačke županije.

Iva Talajić

Također provjerite

Odgađa se čišćenje jame Smetlara 2

Odgađa se akcija čišćenja jame Smetlara 2 na području Krasna zbog novonastalog snijega. O novom …

X
Skip to content