Košarkašice Gospića do 15 godina starosti pete u Hrvatskoj

Mlade košarkašice Žkk Gospića su u Dubrovniku odigrale poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske za djevojčice do 13 godina starosti. U dvije skupine bilo je podijeljeno 8 ekipa, u Dubrovniku se natjecala

skupina A: Žkk Ragusa,Žkk Podravac Virje,Žkk Folka Zagreb i Žkk Gospić, a u Zagrebu skupina B: Žkk Trešnjevka,Žkk Šibenik,Žkk Slavonski Brod,Žkk Čakovec.
Nakon odigrana oba turnira plasman na završnicu izborile su po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine,a to su Žkk Virje i Žkk Dubrovnik iz skupine A te Žkk Trešnjevka i Žkk Šibenik iz skupine B.
Naše djevojčice su odigrale tri utakmice.
Prvu utakmicu protiv Žkk Podravca su izgubile rezultatom 66:33,drugu utakmicu su izgubile od domaćina Žkk Raguse sa rezultatom 64:41,a treću utakmicu su igrale protiv Žkk Folke Borovje i pobjedile 58:57.  Tom pobjedom su naše djevojčice osvojile odlično peto mjesto u Hrvatskoj!
U sve tri utakmice najbolja i najefikasnije igračica bila je Nika Maras sa ukupno 60 koševa i 22 skoka,a posebno raspoložena je bila u posljednjoj utakmici gdje je postigla 28 koševa i 9 skokova.
Još su se istaknule Bubaš Mia s 20 koševa i 19 skokova i Marija Kolačević sa 10 asistencija.
Treba pohvaliti sve ostale djevojčice,a posebno trenera Damira Vujnovića.
Treba istaknuti da je ovo prvi put u bogatoj povijesti kluba da je jedna mlada selekcija izborila poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije.
Turnir u Dubrovniku je bio jedno veliko iskustvo za naše djevojčice gdje su pokazale da su na dobrom putu da uz predan rad u skoroj budućnosti mogu konkurirati ponajboljim ekipama u Hrvatskoj u svom uzrastu.

 

ŽKK Gospić

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content