U GOSPIĆU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SNAŽNI, ZDRAVI, SIGURNI…I POVEZANI!“.

GOSPIĆ – U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić održana je Završna konferencija projekta „SNAŽNI, ZDRAVI, SIGURNI… I POVEZANI!“. Ovim projektom osigurava se kontinuitet i nadograđuju mjere osnaživanja lokalnih resursa u funkciji prevencije i suzbijanja ovisnosti te zaštite mentalnog zdravlja stanovništva Ličko-senjske županije, poglavito djece i mladih. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije i provodio ga je u partnerstvu s Udrugom za pomoć ovisnicima „Vida“ Rijeka i Klubom liječenih alkoholičara Otočac te u suradnji s Klubom liječenih alkoholičara Gospić i Odjelom za nastavničke studije iz Gospića. Docentica doktorica znanosti Anela Nikčević Milković, koja je i nastavnica na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru kazala je kako su studenti 2. godine spomenutog nastavnog Odjela predstavili svoj projekt „Bonton za telefon“ :

–         Kroz prvi dio tog projekta studenti su uopće iz samog naslova došli kroz nekoliko koraka do projektne ideje, to su opet razgranali u one aktivnosti koje su onda dobre za učenike, recimo radili bi s učenicima 3., 5., i 8. razreda pa je trebalo osmisliti što je njima kao nastavna metoda i oblik aktualno i prihvatljivo.

Sanja Filipović iz Udruge za pomoć ovisnicima „Vida“ Rijeka naglasila je kako je sa studentima nastavničkog studija u Gospiću napravljen jedan projekt koji je istovremeno učio studente kako se razmišlja o nekom problemu i kako se od njega napravi projekt. Konferencija je bila namijenjena svim dionicima uključenima u zaštitu djece i mladih Ličko – senjske županije.

Petar Tomljenović

Također provjerite

ODLUKA O ISPLATI JEDNOKRATNOG NOVČANOG PRIMANJA KORISNICIMA MIROVINE RADI UBLAŽAVANJA POSLJEDICA RASTA TROŠKOVA ŽIVOTA

Općina Brinje obavještava građane da je Vlada Republike Hrvatske  donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog …

X
Skip to content