PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA

Temeljem tekstova objavljenih na nekim portalima kako su djelatnici Gradske uprave Grada Gospića i gradske ustanove do sada dobivali božićnice u iznosu  od 1.250,00 kuna, a ove godine „zbog lošeg financijskog vođenja Grada“ samo  600,00kn, dužni smo reagirati i izvijestiti javnost o stvarnom stanju.

Naime,  kako i potkrjepljujemo popratnim dokumentima u privitku, vidljivo je da su božićnice za vrijeme vlasti HDZ-a (gradonačelnika Petra Krmpotića) bile isplaćene u iznosu od 600,00 kn ili ih nije niti bilo, te da nikada nikome nije bio isplaćen iznos od spomenutih 1.250,00 kn.

  1. godina ( gradonačelnik Petar Krmpotić)- 600,00 kn.
  2. godina (gradonačelnik Petar Krmpotić) -600,00 kn.
  3. godina (gradonačelnik Petar Krmpotić) –bez božićnice!!!
  4. godina (gradonačelnik Petar Krmpotić) –bez božićnice!!!
  5. godina (gradonačelnik Karlo Starčević) -600,00 kn.
  6. godina (gradonačelnik Karlo Starčević) -800,00 kn.

Iz sljedećih podataka vidi se kako sam kao gradonačelnik 2018. godine povećao iznos božićnice. Ove godine ona iznosi 600,00 kn i u skladu je sa osiguranim proračunskim sredstvima Grada. Napominjem da je Grad Gospić osim zaposlenicima, božićnice već dvije godine za redom isplatio i svim umirovljenicima i nezaposlenim osobama na području Grada Gospića, što to tada nikada nije bio slučaj čime smo još jednom pokazali svoju socijalnu osjetljivost.

Sredstva su onolika kolika Grad može isplatiti, a dušebrižnicima za prava zaposlenika poručujem da su imali 20 godina da progovaraju o nepravilnostima, ali su od straha i zbog vlastite koristi sjedili u mišjoj rupi.

Odgovorno tvrdim da su  te 2015. i 2016. godine korisnicima gradskog proračuna Božićnicu ukrali poznati mediji Lika-online i Gspress te ih javno pozivam da objave koliko su naplatili svoje „usluge“ od Grada Gospića.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content