Dodijeljena sredstva za potporu poljoprivrednicima s područja Gospića

GOSPIĆ-Zbog velikog interesa poljoprivrednika , izmjenama i dopunama proračuna Grada Gospića, osigurana su dodatna  sredstva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019. godini. Pristiglo je devet pravovaljanih prijava, a ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi  95.575,10 kuna. Ugovori s poljoprivrednicima potpisani su u uredu gradonačelnika Karla Starčevića.

Sredstva su dodijeljena za nabavu mehanizacije, potporu za uzgoj mliječnih krava te sufinanciranje nabave i postavljanje sustava za navodnjavanje povrtlarske i cvjećarske kulture.

– Znam da vam je ovo potrebno, znam da je to mukotrpan posao i iako nisu velike sume, toliko koliko je, od srca je Grad izišao u susret. Dakako da i u sljedećoj godini možete računati na naše potpore. Bez bavljenja poljoprivredom, bez poljoprivrednih proizvoda, teško da će u Lici itko ostati jer na industriju ne računamo, barem ne u dogledno vrijeme jer nas, nažalost, industrija zaobilazi, kazao je Starčević te zaželio sretan Božić prisutnima.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content