UČENIČKA ZADRUGA „RIČINA“ OŠ. DR. ANTE STARČEVIĆA PAZARIŠTE KLANAC NA GRADSKOJ TRŽNICI U GOSPIĆU

GOSPIĆ – Učenika zadruga “Ričina” OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac danas je na gradskoj tržnici u Gospiću ponovno predstavila sve ono što vrijedno izrađuju učenici, njihovi učitelji i ostali članovi Zadruge. Jedna od voditeljica, učiteljica Ana Osmokrović upoznala nas je najprije s malim izmjenama unutar učeničke zadruge „Ričina“koje su se dogodile na samom početku školske godine 2019./2020. :

–         Do ove školske godine voditeljice učeničke zadruge bile su učiteljice Elizabeta Starčević i ja. Međutim, početkom ove školske godine za drugu voditeljicu izabrana je učiteljica Ivanka Lovrić, tako da zapravo nas dvije sada vodimo zadrugu. Promijenila se i tajnica naše zadruge, do početka školske godine to je bila Ana Marija Radošević, a sada je Mateja Čubrlo.

Osmokrović ističe kako je vođenje zadruge složen proces u koji se mora ulagati puno truda, vremena i razumijevanja. Na štandu učeničke zadruge posjetitelji su danas mogli kupiti razne prigodne blagdanske rukotvorine kao što su vjenčići za vrata, kuglice za bor, slike s anđelima koje se prethodno gipsaju u kalupima, te brojne dekoracije sa češerima i ostalim prirodnim materijalima:

–         Sljedeće predstavljanje naše Učeničke zadruge je 6. prosinca na Trgu Stjepana Radića u Gospiću povodom Božićne čarolije. – dodala je na kraju učiteljica, te jedna od voditeljica učeničke zadruge „Ričina“ OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac Ana Osmokrović.

Petar Tomljenović

Također provjerite

ODLUKA O ISPLATI JEDNOKRATNOG NOVČANOG PRIMANJA KORISNICIMA MIROVINE RADI UBLAŽAVANJA POSLJEDICA RASTA TROŠKOVA ŽIVOTA

Općina Brinje obavještava građane da je Vlada Republike Hrvatske  donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog …

X
Skip to content