HODANJEM STAZAMA IMENA GACKA U OTOČCU, ZAVRŠIO JE 2. HRVATSKI FESTIVAL HODANJA

OTOČAC – Završio je dvodnevni 2. Hrvatski festival hodanja na kojem je sudjelovalo preko tisuću ljudi u Gospiću i Otočcu. Mnogobrojni hodači tako su mogli uživati u najljepšem krajoliku na svijetu, upoznavajući ljepote Gospića i rijeke Gacke. U Otočcu je danas Festival krenuo u jutarnjim satima iz Gradskog parka, na koji se drugu godinu zaredom s velikim zadovoljstvom odazvala i Božena Matijević iz Zagreba.
– Meni je i lani bilo prekrasno i očekivala sam da će biti prekrasno. Došla sam i ove godine i dolazit ću dok me god noge budu nosile, kazala je neumorna Božena, koja je prošle i ove godine sudjelovala u čak dvije najduže staze.
Branko Rumenović iz Ogulina prošle godine hodao je stazu dugu 20 km u Gospiću, a ove godine odlučio se za dvije najduže u Gospiću i Otočcu.
– Uvijek se lijepo vratiti se ovdje u Liku. Inače, moji korijeni su isto iz Like i volim često biti tu. Jučer je bilo predivno u Gospiću , a tako je i danas ovdje u Otočcu. Svaka pohvala organizatorima, istaknuo je Rumenović.
Goran Bukovac iz PD Gromovača Otočac uz dvadesetak članova društva sudjelovao je na 2. Hrvatskom festivalu hodanja u Otočcu u ulozi vodiča. Bukovac nije krio umor od cjelodnevnog hodanja, ali niti zadovoljstvo sa organizatorima Festivala. Također, nada se kako će jednog dana biti napravljena ruta hodanja Otočac – Gospić.
Tajnik Hrvatskog saveza hodanja i suorganizator 2. Hrvatskog festivala hodanja Mile Milković dodao je kako su neki od sudionika Festivala najavili svoj dolazak i iduće godine, a bez obzira na sveprisutni umor nije nedostajalo volje za nastavak zabave uz pjesmu i ples.
Petar Tomljenović

Također provjerite

Građani predali više od 600 komada streljiva

Građanin s područja Gospića dragovoljno je predao policijskim službenicima 601 komad različitog streljiva i 8 …

X
Skip to content