UDRUGA „MARAKANA“ SVOJIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽAVA DAN OLUJE

GOSPIĆ- Danas je u jutarnjim satima Udruga građana „Marakana“ odala je počast te zapalila svijeće kod  Spomenika svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata, te kod središnjeg križa na groblju u Gospiću.

Nastavak današnjih događanja Udruge građana „Marakana“ je organiziranje 6. po redu, tradicionalnih utakmica, koje su se počele igrati davnih pedesetih godina prošlog stoljeća. Riječima predsjednika Udruge Ernesta Petrya, prva ekipa „Marakane“ formirana je 1958. kada je Brazil osvojio Svjetsko prvenstvo. Od tada se konstanto događaju turniri na kojima nastupa i kvartovska ekipa „Marakana“ a od 2014. služeno kao pojavljuje se kao Udruga.

  • Bit Udruge je da se organiziraju turniri za djecu, jer su ondje djeca odrasla, kao i naše generacija, tako da ovo ostane tradicija za mlađu populaciju, da i oni nastave organizirati turnire. Organizraju se utakice u nogometu i košarci a znali smo ogranizirati i bućanje. Za danas organiziramo neforalno bućanje, kao i ostali sportovi u koje se „Marakana“ uključuje ovisno o događanju na području grada Gospića.

Današnje utakmice započinju  utakmicama djece od 18:00, dok će revijalna utakmica između veterana „Marakane“ započeti oko 21:00 sati.

 

Tamara Lujić

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content