OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA PRVOG POSTROJAVANJA 25. SATNIJE ZBORA NARODNE GARDE GOSPIĆ

GOSPIĆ – 28. obljetnica prvog postrojavanja 25. satnije Zbora narodne garde Gospić prigodno je obilježena danas u Gospiću. U Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije služena je sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje nakon čega su kod spomenika poginulim Hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu, te ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Alojzija Stepinca svijeće zapalili i vijence položili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, policije, gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević i zamjenik Ivica Tomljenović, te župan Ličko – senjske županije Darko Milinović sa suradnicima. Predsjednik Kluba branitelja 118. brigade Zbora narodne garde Gospić Pajo Brkljačić kazao je kako mu je izuzetno drago da se branitelji redovito odazivaju obljetnicama, jer ovaj dan svakako je vrlo značajan za naš Gospić.

– Ovo je i povijesni datum za Hrvatsku, jer da nismo pružili otpor neprijatelju, dogodilo bi se presjecanje Hrvatske na dva dijela. Po obrani, borbama i stradavanju Gospić je odmah iza Vukovara. Mnogi su možda i zaboravili kako je to sve izgledalo u samom centru našeg grada nakon granatiranja. – dodao je Brkljačić.
Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević istaknuo je kako je prvo postrojavanje 25. satnije Zbora narodne garde Gospić bio povijesni trenutak hrvatskog naroda u stvaranju hrvatske države, ali nažalost mi to danas ne primjećujemo i nismo prenijeli na mlade i mladi to ne vrednuju onako kako bi se trebalo vrednovati. Župan ličko – senjski Darko Milinović čestitao je na ovoj obljetnici naglasivši kako je 118. brigada odigrala veliku ulogu u Domovinskom ratu, jer da nije bilo nje i ostalih herojskih brigada, ona zloglasna linija Vojislava Šešelja bila bi ostvarena. Riječi molitve kod spomenika na Trgu Alojzija Stepinca uputio je vlč. Mario Vazgeč, a za članove je kasnije organizirano druženje u lovačkom domu u Ostrvici.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content