DAN OPĆINE LOVINAC

LOVINAC- u petak 2. kolovoza, u poslije podnevnim satima Svetom misom u crkvi Sv. Mihovila u Lovincu započelo je svečano obilježavanje Dana Općine Lovinac.

Nakon mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Prigodom obilježavanja Dana Općine Lovinac upriličeno je i svečano otvorenje dječjeg vrtića „Mali medo“ u zgradi Doma kulture u Lovincu. Dječji vrtić otvorio je načelnik općine Lovinac koji se obraćajući se, prvenstveno roditeljima i djeci koji će u buduće pohađati ovaj vrtić, uputio riječi isprike na dužem periodu čekanja.

  • Ja se moram ispričati možda mama i roditeljima, njima je bilo dugo, ja vjerujem, od 2017. do danas, međutim procedura je bila takva kakva jest, od preuređenja prostora, od dozvola, svih suglasnosti, igrališta, od financija i svega ostaloga, ali ni jednog momenta nismo dovodili u pitanje, krenuli smo u to, evo tu smo sada.

Uz riječi načelnika, riječi dobrodošlice uputila je i izabrana ravnateljica vrtića „Mali medo“ , gospođa Marijana Pezer, koja također nije mogla sakriti sreću i zadovoljstvo što se vrtić otvara, prvenstveno zbog djece kojima je od sada omogućeno razvijati svoje rane sposobnosti i maštu.

  • drago mi je da je napokon ovaj vrtić startao, ne samo zbog vas ljudi koji ste ovdje, nego upravo zbog djece, da razvijaju svoju maštu, svoju stvarnost, svoju ljepotu, znanje i ostalo.

Ravnateljica KIC-a Lovinac također ne dvoji kako je upravo otvaranje vrtića „Mali medo“  vrlo bitan u napretku i razvijanju Lovinca, kada su u pitanju djeca i obitelji. Kapacitet vrtića broji dvadeset mjesta te se očekuje upravo potpuna popunjenost vrtićkog kapaciteta. Osim broja djece, zaposlit će se dva odgajatelja za rad s djecom.

  • Danas je veoma bitan dan za našu općinu Lovinac, napokon smo dočekali otvaranje vrtića, za kojega je trebalo dvije godine, budući da to nije bio lagan proces jer se radi o prenamjeni prostora, što je iziskivalo zbilja puno dozvola.

Zatim se uslijedila Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lovinac u velikoj dvorani Doma kulture Lovinac. Uvodnim govorom i pozdravnim riječima svim nazočnima obratili su se predsjednik Općinskog Vijeća, gospodin Josip Vrkljan te načelnik Općine Lovinac, Ivan Miletić, koji su u svojim govorima istaknuli bitne pozitivne napretke same Općine Lovinac, kao i brojne projekte koje Općina Lovinac provodi i planira provesti.

Dan Općine Lovinac usko je vezan za veličanstveni  Dan Oluje, kada se obilježava Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te upravo u tome leži odgovornost obilježavanja i čuvanja tradicije svečanog obilježavanja Dana Općine Lovinac.  Načelnik je pri tome dodao kako je na svima odgovornost razvijanja što boljih uvjeta za život svih građana, te je dodao kako su se u ovom mandatu okrenuli razvijanju što boljih uvjeta za svu djecu u Općini Lovinac.

  • Za našu djecu, u drugoj godini mandata, sredstvima proračuna i uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i sredstvima iz EU fondova, izgradili smo i uredili novo dječje igralište. Isto tako nismo dvojili već smo prvih dana krenuli u proceduru otvaranja dječjeg vrtića za koji so izdvojili vlastita sredstva i kroz natječaje Ministarstva demografije obitelji, mladih i socijalne politike osigurali dodatnih 295 000 kuna, kojima smo prostor našeg vrtića i ostalih sadržaja uredili i doveli u stanje kakvo ste vidjeli.

Nakon svečane sjednice upriličen je i domjenak te u večernjim satima i zabavni program uz „Duo Romansa“ koji se održao na igralištu.

Narednih dana slijedi bogat i zanimljiv program za sve zainteresirane. Tako će se u subotu od 17:00 sati održati Kreativna radionica za djecu u Domu kulture te u 19:00 sati predstava „Eko jeka i čarobna planeta“. U nedjelju će se od 20:30 sati, u maloj dvorani Doma kulture održati koncert domoljubnih pjesama VIS-a „Svijetlo“ . U ponedjeljak će se, u 10:00 sati u crkvi Sv. Mihovila,  povodom obilježavanja Dana Oluje održat sveta misa za žrtve Domovinskog rata, a nakon mise u 11:30 kod spomen obilježja u Polju kod pruge upriličit će se paljenje svijeća.

 

Tamara Lujić

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content