U PROSTORU SAMOSTALNE NARODNE KNJIŽNICE GOSPIĆ OTVORENA JE IZLOŽBA MLADOG UMJETNIKA, SLIKARA IGORA ZDUNIĆA „PUTOVANJE“

  1. GOSPIĆ- u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Gospiću se po prvi puta samostalno predstavio mladi umjetnik, slikar Igor Zdunić. Igor je od malena gajio ljubav prema crtanju i slikanju, što je prenosio iz godine u godinu tijekom svoga školovanja u Gospiću te kasnije i na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Tijekom studija nastajala su njegova djela koje je sabrao u zbirku „Putovanje“.
    „Crtanje i likovnu umjetnost sam zavolio još od malena, pa je to sve išlo od osnovne škole pa evo, odlučio sam studirati likovnu akademiju.“ – kazao je Igor Zdunić.
    Tema putovanja proteže se kroz svako Igorovo djelo, pa je kao student slikao prizore iz autobusa, kao ljubitelj planinarenja, slikao je detalje s planinarskih pohoda. Motive koje Igor prikazuje svojim djelima svakodnevica su svih ljudi grada Splita, vreva, gužva, dok s druge strane prikazuje ljepote detalja koje svaki planinar ima priliku vidjeti na svojim pohodima, krajolik, prirodu.
    „ Putovanje – počevši od prizora iz gradskog busa u gradu Splitu, to je bilo za vrijeme studiranja. Ima i crtež ugljen- željeznička stanica, Visočica – odredište gdje se dolazi…“ – dodao je Zdunić.
    Igor je svoja djela predstavljao u drugim gradovima, poput Splita, Omiša, ali prvi puta predstavlja svoja djela publici grada Gospića.
    „Zadovoljstvo nam je da mu mi budemo odskočna daska za daljnje njegove izložbe, za daljnja njegova putovanja, kako se i zove ova izložba.“  – istaknula je predsjednica Matice Hrvatske – Ogranak Gospić, prof. Ana Lemić.
    Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Gospića, Karlo Starčević, koji je djela Igora Zdunića okarakterizirao kao osvježenje za grad Gospić, nije krio sreću što se Igor usmjerio upravo slikarstvu, svom pozivu, koje nije samo poziv već i ljubav, koju je Igor prikazao upravo kroz djela svoga „Putovanja“.

Tamara Lujić

Također provjerite

Festival znanosti na temu “Inteligencija” na gospićkom Odjelu za nastavničke studije

Odjel za nastavničke studije u Gospiću organizirao je  Festival znanosti. Na festivalu, koji su pripremili …

X
Skip to content