Iggy Pop objavio reizdanje albuma „Zombie Birdhouse“!

Legendarni američki glazbenik Iggy Pop objavio je reizdanje albuma „Zombie Birdhouse“, njegovog šestog samostalnog studijskog izdanja koje spaja rock i afričke ritmove. Osim dosad neobjavljenog materijala, reizdanje sadrži i rijetke fotografije i bilješke. Album „Zombie Birdhouse“ publici je dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu:

 „Zombie Birdhouse“, čiju produkciju potpisuje Chris Stein (Blondie), originalno je objavljen 1982. godine za Steinovu diskografsku kuću Animal records. Album je sada, po prvi put nakon njegovog originalnog objavljivanja, službeno dostupan u fizičkom obliku.

Ovo reizdanje, koje je remasterirao Paschal Byrne, sadrži i dosad neobjavljenu verziju pjesme „Pain and Suffering“, na kojoj je prateće vokale otpjevala Debbie Harry (Blondie). Pjesma je izvorno snimljena za popularni animirani film Rock & Rule, ali kao i preostali soundtrack, nije nikad objavljena. „Pain and Suffering“ dostupna je na digitalnoj verziji reizdanja albuma.

Iggy Pop je tijekom svoje dugogodišnje karijere poznat po samostalnom radu, kao i po radu s grupom The Stooges s kojima je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 2010. godine. Eksperimentirao je s različitim stilovima i surađivao s brojnim glazbenicima kao što su David Bowie, Josh Homme, Slash, Underworld i mnogi drugi. Reizdanje albuma “Zombie Birdhouse” stiglo je netom nakon objave novog filma redatelja Jima Jarmuscha, The Dead Don’t Die, u kojem Iggy tumači ulogu zombija.

Također provjerite

Louis The Child – duo koji osvaja dance/electronic ljestvice

Louis The Child, producentski duo iz Chicaga koji čine Robby Hauldren i Freddy Kennet, sve je zapaženije ime …