Sutra se održava SKY BOŠT- na Velebit stiže elita ekstremnih trkačkih sportova!

U organizaciji Atletskog kluba Gospić, Parka prirode Velebit i Općine Karlobag sutra se održava SKY BOŠT 2024.

Start SKY BOŠT utrke je u 09,00 sati u Karlobagu dok je start utrka BOŠT 4 You i BOŠT Family na Baškim Oštarijama u 11:00 sati.

Uz rekreativne utrke “BOŠT Family Time” i “BOŠT 4 You” najveća atrakcija ovogodišnjeg BOŠT-a je skyrunning utrka “SKY Bošt” duga 30 kilometara koja je ujedno i kvalifikacijska utrka za Svjetsko prvenstvo u skyrunningu koje će se održati u Španjolskoj u rujnu ove godine.

Utrka od Karlobaga do Baških Oštarija je izuzetno fizički i psihički naporna i namijenjena samo iskusnim trkačima koji imaju iskustva u sličnim utrkama ali je i izuzetno vizualno atraktivna s pogledom na Velebitski kanal, otoke i ljepote Velebita.

NA SKY BOŠT UTRKU DOLAZI I JOSIP MEŠTRIĆ, NAJBOLJI HRVATSKI TRAIL TRKAČ.

Među prijavljenima su skyrunneri iz četiri države – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Irske i Norveške, a među njima i Nikola Špoljar, “kralj” hrvatskog planinskog trčanja i višestruki hrvatski reprezentativac, Ante Pešić Golub, višestruki reprezentativac i pobjednik Škarpinga te rekorder Mosor Grebeninga, Matej Ivančić, dvostruki pobjednik Ultra Trail Dinarida koji je među top tri ultra trail trkača, Marin Mandekić, višestruki reprezentativac u trailu, pobjednik Velebit ultra traila, te Benjamin Vuk, hrvatski reprezentativac u trailu. Uz njih tu je i Danijel Krstulović Opara koji je prvi obišao hrvatsku planinarsku obilaznicu u komadu, pothvatu koji je trajao dva mjeseca obišao je 158 točaka pješice, biciklom i kanuom.

Kako ističe Marijan Butorac iz AK Velebit, na utrku je za sada prijavljeno 53 trkača od kojih njih 32 sigurno izlaze na ovu tešku stazu sve redom jaka imena skyrunning scene te 13 trkačica među kojima Maja Urban, Zrinka Deur i “živa legenda” Darija Bostjančić osvajačica Mount Everesta, Cho Oyu i Aconqague.

Izvor, foto. : BOŠT

Također provjerite

GOSPIĆ JE DANAS I SUTRA DOMAĆIN OKO 800 DJECE NA 8. MEMORIJALNOM TURNIRU “JOSIP JOŽA KURS”

Gospić je danas i sutra domaćin oko 800 djece na 8. memorijalnom nogometnom turniru za …

X
Skip to content