Stanje u prometu tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 6 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije  osobe su teško ozlijeđene i jedna  osoba je lakše ozlijeđena. Izdvajamo prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala i prometne s ozlijeđenim osobama, i to:
-u petak, 7. lipnja  u 8,30 sati na autocesti A-1, područje Perušića u smjeru sjevera, na način da je 36-godišnjakinja iz Klisa upravljala osobnim automobilom splitske registracijske oznake te uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubila nadzor nad upravljačem i sletjela izvan kolnika gdje je udarila u metalnu ogradu. U prometnoj nesreći 43-godišnja putnica je teško ozlijeđena i zadržana je na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

-u nedjelju, 9. lipnja  u 13,10 sati na državnoj cesti broj 25, u Brušanima, na način da je 45-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Karlobaga u smjeru Gospića i u lijevom zavoju došlo je do pada motocikla, a zatim do klizanja motocikla i udara u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač motocikla lakše je ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Gospić, dok je 44-godišnja putnica preminula na mjestu događaja.

-u nedjelju u 16,20 sati na državnoj cesti broj 52, u Vrhovinama, na način da je 29-godišnji bosansko hercegovački državljanin upravljao sa osobnim automobilom bosansko hercegovačke registracijske oznake u smjeru Donjeg Babinog Potoka i uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu prometnu traku gdje je udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 58-godišnjak iz Plitvičkih jezera pod utjecajem alkohola (1,39 g/kg). U prometnoj nesreći 29-godišnji vozač je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 48 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer  u Udbini kod 24-godišnjaka iz Prijedora (2,36 g/kg).On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 7 dana.

Također provjerite

GOSPIĆ JE DANAS I SUTRA DOMAĆIN OKO 800 DJECE NA 8. MEMORIJALNOM TURNIRU “JOSIP JOŽA KURS”

Gospić je danas i sutra domaćin oko 800 djece na 8. memorijalnom nogometnom turniru za …

X
Skip to content