PU LIČKO-SENJSKA: STANJE PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teško, a 2 osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom je evidentirano 10 prometnih nesreća. U subotu 30. ožujka evidentirane su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to:

– u 14.35 sati na dionici državne ceste broj 1, u Korenici kada je 56-godišnjakinja s područja Otočca upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Korenice u smjeru Udbine, te prilikom skretanja ulijevo nije propustila osobni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 67-godišnjak iz Zagreba, koji se potom odbio od osobnog automobila gospićke registracijske oznake i zaustavio na betonskom stupu javne rasvjete. Vozačica iz automobila gospićke registracijske oznake je teško ozlijeđena, dok je drugi vozač lakše ozlijeđen.

– u 19.30 sati u Gospiću na za sada neutvrđen način dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnjak iz Gospića koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake teško ozlijeđen, a 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake s područja Otočca je lakše ozlijeđen. Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti i činjenica nastanka ove prometne nesreće. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (3) i Donjeg Lapca (2). U prometu budite savjesni i odgovorni, čuvajte svoj život i život svih ostalih sudionika.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.U tom periodu utvrđena su 73 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 30. ožujka u Otočcu kod 26-godišnjaka iz Otočca (1,93 g/kg).

U petak, 29. ožujka je građanka dojavila da je u mjestu Kosa, Općina Perušić na putu pronašla minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o 2 izgorjela raketna motora (inertno sredstvo) od aktivirane nevođene zrakoplovne rakete, zaostala iz Domovinskog rata, a koje motore je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. U petak, 29. ožujka je građanin u Senju dragovoljno predao revolver, a u subotu 30. ožujka je građanin u Otočcu dragovoljno predao 44 komada raznog streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je pištolj i streljivo i pohranio u skladište do uništenja. Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna. Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

IZVOR/FOTO: PU LIČKO-SENJSKA

Također provjerite

U KONCERTNOJ DVORANI VATROSLAVA LISINSKOG KONCERT POD NAZIVOM “LIKO MOJA TAMBURICE STARA”

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada …

X
Skip to content