Večeras u Gospiću baletna bajka!

Nakon rasprodanih izvedbi u Lisinskom, u baletnoj bajci Orašar u izvedbi Ukranian Classial Ballet večeras  možete uživati na Adventu u Gospiću!

Ovogodišnji Advent u Gospiću večeras od 19 sati  ugostiti nagrađivanu baletnu trupu “Ukrainian Classical Ballet” koja će izvesti ulomke iz nekih od najizvođenijih i najbajkovitijih božićnih baleta  – Orašara i Trnoružice.

Orašar je božićna bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderniji izgled, pa tako kroz priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svojem umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije pa će ova velika božićna bajka zasigurno i ove zime svima pružiti nezaboravan doživljaj.

Vidimo se u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću u 19,00 sati!

Također provjerite

Obavještavamo korisnike mreže za dio naselje Bruvno.

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u …

X
Skip to content