Grad Novalja osigurava potpore mladim obiteljima za medicinski potpomognutu oplodnju

Grad Novalja od ove je godine među gradovima koji, osim klasičnih potpora za novorođeno dijete, osigurava i potpore mladim obiteljima za medicinski potpomognutu oplodnju, u smjeru stvaranja još bolje demografske slike, kao i pružanja podrške obiteljima koje do prinova ne mogu doći prirodnim putem.

Potporu za troškove nastale u vezi s provedbom postupka medicinski potpomognute oplodnje ostvaruju punoljetni i poslovno sposobni žena i muškarac, koji su u braku, odnosno izvanbračnoj zajednici i koji ispunjavaju sljedeće uvjete:
– da su državljani Republike Hrvatske,
– da podnositelj zahtjeva ima neprekidno prijavljeno prebivalište/boravište u Gradu najmanje godinu dana neposredno prije podnošenja zahtjeva, a bračni ili izvanbračni drug u trenutku podnošenja zahtjeva.

Grad Novalja sufinancirat će troškove medicinski potpomognute oplodnje i to u iznosu od 50% ukupnih troškova postupka, ali ne više od 1.200,00 eura.
Bračni ili izvanbračni drugovi u tekućoj godini mogu ostvariti pravo na sufinanciranje troškova za najviše dva postupka medicinski potpomognute oplodnje.

Podnositelj je uz zahtjev dužan dostaviti sljedeće priloge:
– presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu/boravištu,
– dokaze o uključenju u proces umjetne oplodnje (liječnička dokumentacija)
– ponude, račune ili druge dokaze o nastalom trošku povezanom s procesom te
– presliku kartice ili potvrdu banke o IBAN računu.

Grad Novalja će sufinancirati troškove medicinski potpomognute oplodnje samo u slučaju kada se postupak ne provodi na teret Hrvatskog zavoda ta zdravstveno osiguranje, a zahtjevi za sufinanciranje troškova medicinski potpomognute oplodnje zaprimat će se do iskorištenja sredstava planiranih u proračunu za tekuću godinu.

Zahtjevi se predaju u pisarnici Grada Novalje svakim radnim danom od 7,00 sati do 15,00 sati.

Izvor, foto. : Grad Novalja

Također provjerite

U KONCERTNOJ DVORANI VATROSLAVA LISINSKOG KONCERT POD NAZIVOM “LIKO MOJA TAMBURICE STARA”

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada …

X
Skip to content