Danas se trči druga dionica 243 km dugog humanitarnog ultramaratona Plitvice – Aržano, maratonci stižu u Knin danas oko 16 sati!

Nakon uspješnog starta na Plitvicama jučer u ranim jutarnjim satima, danas se nastavlja drugi od ukupno četiri dana ultramaratona “Janu za život, Josipu za rođendan” koji se u organizaciji Atletskog kluba Plitvice trči od Plitvičkih jezera do Aržana u ukupnoj dužini od 243 kilometra. Jučer, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ultramaratonci su zastali u Korenici i zapalili lampione i odali počast kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te zatim nastavili svoj put prema Gračacu. Nakon više od 11 sati ultramaratonci su kasno navečer stigli u Gračac i time prešli prvu i najdužu dionicu utrke dugu 81 kilometar.

Danas će trkači imati nešto kraću dionicu Gračac – Knin ukupne dužine 56 km.

Podsjetimo, ovaj ultramataron  – memorijalna utrka ima i svoj humanitarni karakter; maratonci će trčati kako bi pomogli u liječenju malog Jana Rukavine i to na takav način da će svaki od 243 km maratona biti dostupan za prodaju po cijeni od 15 eura po kilometru

Također provjerite

GOSPIĆ JE DANAS I SUTRA DOMAĆIN OKO 800 DJECE NA 8. MEMORIJALNOM TURNIRU “JOSIP JOŽA KURS”

Gospić je danas i sutra domaćin oko 800 djece na 8. memorijalnom nogometnom turniru za …

X
Skip to content