NAJAVLJUJEMO 23. SMOTRU FOLKLORA U OTOČCU!

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizator je 23. Smotre folklora koja će se u Otočcu održati 16. i 17. lipnja 2023. godine. Smotra folklora u Otočcu, jedina takve vrste na području Ličko-senjske županije, okupit će domicilne i gostujuće folklorne skupine koje će u dvodnevnom programu predstaviti materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu svojih krajeva.

Prvi dan održavanja Smotre folklora – 16. lipnja – u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta održat će se revijalni Izbor za najljepšu djevojku u narodnoj nošnji i najoriginalniju mušku narodnu nošnju s početkom u 20:00, koju će tradicionalnom glazbom i plesom popratiti gosti iz Folklornog ansambla “Turopolje” iz Velike Gorice.

Drugi dan održavanja Smotre folklora – 17. lipnja – u 17:00 započet će svečani mimohod folklornih društava ulicama grada, od 18 sati trajat će pojedinačni nastupi folklornih skupina na trgu Dražena Bobinca. Smotra folklora završit će koncertom “Džentlmena” s početkom u 21 sat.

23. Smotra folklora u Otočcu održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Otočca.

IZVOR/FOTO: GPOU OTOČAC

Također provjerite

BICIKLOM U RITMU PRIRODE – ODRŽAN BICIKLISTIČKI GRAVEL MARATON KROZ OTOČAC, BRINJE I VRHOVINE

U subotu, 30. rujna Turistička zajednica Grada Otočca u suradnji s Turističkim zajednicama Općina Brinje …

X
Skip to content