Najava okruglog stola -„Japodija i turizam / Obogaćivanje iskustva posjetitelja integriranim pristupom“

Okrugli stol ” Japodija i turizam / Obogaćivanje iskustva posjetitelja integriranim pristupom” održati će se 7. srpnja 2023. godine s početkom u 11 sati, u velikoj dvorani HGK – Županijske komore Otočac, na adresi Kralja Zvonimira 16 – 1. kat, u Otočcu.

Ciljevi okruglog stola o potencijalima kulturno-povijesne baštine Japoda za razvoj poduzetništva, kojeg realiziramo u suradnji s partnerima iz Grada Bihaća i PK USK su:

  • Potaknuti pokretanje novih poduzetničkih inicijativa temeljenih na kulturno-povijesnoj baštini Japoda.
  • Razmijeniti iskustva i znanja o mogućnostima korištenja kulturno-povijesne baštine Japoda za razvoj poduzetništva.
  • Poticanje edukacije i osnaživanje lokalne zajednice i poduzetnika u području kulturno-povijesne baštine Japoda kako bi se osigurao dugoročni razvoj i održivost.
  • Povezati žene koje se bave kulturno-povijesnom baštinom Japoda s drugim poduzetnicima, stručnjacima i institucijama kako bi se osigurala daljnja podrška i razvoj.
  • Postavljanje temelja za buduću međunarodnu suradnju i jačanje trgovinsko – gospodarskih odnosa i drugih poslovnih veza između lokalnih zajednica, tvrtki i organizacija Ličko-senjske županije i Unsko-sanskog kantona, posebno na razvoju kulturno-turističkih projekata i inicijativa.

Na ovogodišnjem okruglom stolu govorit ćemo o razvoju novih kulturnih iskustava, ruta i itinerera, događaja i proizvoda baziranih na baštini Japoda, kao i novih marketinških kanala kao što su utjecajni i iskustveni marketing te kako se kreativnost može kombinirati s održivim poslovnim praksama.

 

Razgovarati će se o mogućnostima razvoja autentičnih kulturno-turističkih doživljaja inspiriranih baštinom Japoda i važnosti suradnje s lokalnom zajednicom i institucijama u razvoju turističkih projekata/proizvoda. Nadalje, na koji način kreirati tematske rute i itinerere koji vode posjetitelje kroz priču o Japodima, povezujući storytelling o značajnim lokalitetima te može li Japodija biti podloga za organizaciju posebnih događaja, poput festivala, koncerata i izložbi, koji promoviraju Japodiju kao brend turističke destinacije, uz istovremeno stvaranje lokalnih proizvoda kao suvenira. Osvrnut ćemo se i na ulogu žena u tom procesu. Raspravit će se mogu li moderne strategije u marketingu poput korištenja utjecajnih osoba i influencera pridonijeti promociji destinacije, privlačeći tako širu publiku i potencijalne posjetitelje. U smislu iskustvenog marketinga naglasak će biti na kreativnom korištenju digitalnih alata i tehnologije, poput virtualne stvarnosti i proširene stvarnosti, kako bi se stvorila interaktivna iskustva posjetitelja. Kombinacija kreativnosti i održivosti je važna tema, jer otvara razgovor o poticanju poduzetništva i poslovnih praksi koje promoviraju održivost, kao što su ekološki prihvatljivi proizvodi, upravljanje otpadom, osnaživanje žena i prilike za mlade, kako bi se osiguralo da razvoj turizma ne šteti okolišu i lokalnoj zajednici.

U panelu, kojim će moderirati Manja Kostelac-Gomerčić, predsjednica Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo „Baštinica“ i predsjednica Strukovne podgrupe kulturnog turizma ŽK Otočac, sudjeluju: doc. dr. sc. Romana Lekić, prof. struč. stud., v.d. Pročelnica Odjela za turizam na Veleučilištu Bernays, Snježana Bogdanić, kustos Muzeja Gacke, Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac i Midhada Midžić, direktorica JU “Zavod za zaštitu kulturnog naslijeđa” iz Bihaća, Bosna i Hercegovina.

Okrugli stol tradicionalno organiziraju Strukovna podgrupa kulturnog turizma HGK – Županijske komore Otočac, Kulturna udruga za baštinu i stvaralaštvo “Baštinica” i Muzej Gacke.

✏️📸HGK ŽK Otočac

Također provjerite

GOSPIĆ JE DANAS I SUTRA DOMAĆIN OKO 800 DJECE NA 8. MEMORIJALNOM TURNIRU “JOSIP JOŽA KURS”

Gospić je danas i sutra domaćin oko 800 djece na 8. memorijalnom nogometnom turniru za …

X
Skip to content