Održana početna konferencija projekta Plavo- zeleni krug (BLUEGREENCIRCLE – Unlocking bio-based circular economy sustainable development potentials in Lika-Senj County

Danas je u Dvorani za sastanke Ličko – senjske županije održana početna konferencija projekta Plavo-zeleni krug (BLUEGREENCIRCLE – Unlocking bio-based circular economy sustainable development potentials in Lika-Senj County. Ovaj projekt doprinosi povećanju kapaciteta lokalnih dionika i zajednice u Ličko-senjskoj županiji za održivi razvoj kroz principe cirkularne ekonomije. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a partneri su Ličko-senjska županija i International Development Norway Association iz Norveške.

Prisutne je na početku pozdravio župan ličko-senjski, Ernest Petry koji se ujedno zahvalio na realizaciji ovog hvalevrijednog projekta  te se zahvalio svim sudionicima na projektu.

Više o samom projektu i projektnim aktivnostima rekla je Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast: „ Ovaj projekt je u ovom momentu vjerojatno najskromniji projekt koji se provodi u Ličko-senjskoj županiji po novčanom iznosu, ali usudila bih se reći da je možda najznačajniji u ovom momentu. Ličko-senjska županija kroz ovaj projekt postaje prva županija u Republici Hrvatskoj  koja uspostavlja institucionalnu infrastrukturu za kružno gospodarstvo.“

Rukavina Cipetić ističe kako je riječ o strateški veoma važnom projektu te dodaje kako će naša Županija prva uspostaviti županijsko radno tijelo za kružno gospodarstvo koje stavlja fokus na bio resurse. U početnoj konferenciji sudjelovali su i predstavnici partnera iz Kraljevne Norveške (International Development Norway Association), kao i predstavnici Ministarstva za održivi razvoj RH koji su pružili podršku ovom projektu.

Bilateralna inicijativa Plavo-zeleni krug financirana je u okviru Fonda za bilateralne odnose EGP i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021. Ukupna vrijednost projekta je 85.153,98 EUR, a provodi se od ožujka 2023. do ožujka 2024. godine.

Također provjerite

Obavještavamo korisnike mreže za dio naselje Bruvno.

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u …

X
Skip to content