Održana početna konferencija projekta Plavo- zeleni krug (BLUEGREENCIRCLE – Unlocking bio-based circular economy sustainable development potentials in Lika-Senj County

Danas je u Dvorani za sastanke Ličko – senjske županije održana početna konferencija projekta Plavo-zeleni krug (BLUEGREENCIRCLE – Unlocking bio-based circular economy sustainable development potentials in Lika-Senj County. Ovaj projekt doprinosi povećanju kapaciteta lokalnih dionika i zajednice u Ličko-senjskoj županiji za održivi razvoj kroz principe cirkularne ekonomije. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a partneri su Ličko-senjska županija i International Development Norway Association iz Norveške.

Prisutne je na početku pozdravio župan ličko-senjski, Ernest Petry koji se ujedno zahvalio na realizaciji ovog hvalevrijednog projekta  te se zahvalio svim sudionicima na projektu.

Više o samom projektu i projektnim aktivnostima rekla je Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast: „ Ovaj projekt je u ovom momentu vjerojatno najskromniji projekt koji se provodi u Ličko-senjskoj županiji po novčanom iznosu, ali usudila bih se reći da je možda najznačajniji u ovom momentu. Ličko-senjska županija kroz ovaj projekt postaje prva županija u Republici Hrvatskoj  koja uspostavlja institucionalnu infrastrukturu za kružno gospodarstvo.“

Rukavina Cipetić ističe kako je riječ o strateški veoma važnom projektu te dodaje kako će naša Županija prva uspostaviti županijsko radno tijelo za kružno gospodarstvo koje stavlja fokus na bio resurse. U početnoj konferenciji sudjelovali su i predstavnici partnera iz Kraljevne Norveške (International Development Norway Association), kao i predstavnici Ministarstva za održivi razvoj RH koji su pružili podršku ovom projektu.

Bilateralna inicijativa Plavo-zeleni krug financirana je u okviru Fonda za bilateralne odnose EGP i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021. Ukupna vrijednost projekta je 85.153,98 EUR, a provodi se od ožujka 2023. do ožujka 2024. godine.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content