Ličko-senjska županija osigurala sredstva za jednokratnu novčanu pomoć za 4 tisuće umirovljenika s mirovinama do 340 eura

Povodom obilježavanja 30. godišnjice osnutka Ličko-senjske županije, koja svoj Dan obilježava 23. svibnja odnosno na dan rođenja dr. Ante Starčevića, Županija je osigurala sredstva kako bi se mogle izvršiti jednokratne novčane pomoći za 4 tisuće socijalno najugroženijih umirovljenika koji primaju mirovine do 340 eura.

Mjera će se izvršiti na način da se umirovljenicima koji imaju mirovinu do 200 eura isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 30 eura, dok će se umirovljenicima koji imaju mirovine od 200 do 340 eura isplatiti jednokratna novčana pomoć u iznosu od 20 eura.

Novčanim pomoćima bit će obuhvaćeno oko 4 tisuće umirovljenika s područja Ličko-senjske županije, koji sukladno utvrđenom cenzusu ostvaruju pravo na novčanu pomoć, a iste će biti isplaćene putem Hrvatskih pošta.

Shodno svemu navedenom, mjeru je komentirao i ličko-senjski župan Ernest Petry, naglasivši kako je i na ovaj način uočljivo da Županija u skladu s financijskim mogućnostima vodi brigu o socijalno najugroženijim stanovnicima županije, kao i da je ova pomoć samo jedna od do sada poduzetih socijalnih mjera, među kojima treba naglasiti da je na snazi već ranije donesena mjera temeljem koje su osigurana sredstava za besplatan prijevoz vlakom za sve umirovljenike s područja županije kao i druge mjere socijalnih pomoći.

Župan Petry ističe da je jednokratna pomoć skromna, ali je ujedno za najugroženije kategorije i značajna, tim više jer se odnosi na 4 tisuće socijalno najugroženijih umirovljenika s područja županije.

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content