20. obljetnica postojanja DVD-a Pazarišta

Svečano je obilježena 20. obljetnica postojanja DVD-a Pazarišta u čijem su osnivačkom odboru tada bili: Karlo Starčević, Juraj Rukavina, Joso Vrkljan, Stjepan Rukavina, Ante Ćaćić, Milan Filipović, Nikola Rukavina, Marko Ćaćić, Mile Starčević, Pajo Šimić i Magdalena Dundović. Svečani protokol započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike DVD-a Pazarišta te blagoslovom kipa sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Nakon toga u prostoru Društvenog Doma u Klancu, održana je Svečana sjednica, u sklopu koje su dodjeljena priznanja i zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu i djelovanju DVD-a Pazarišta.

Nakon dodjele priznanja usljedila je promocija monografije naslova “Vatrogastvo na području grada Gospića  – 20 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pazarišta” autora  dr. sc. Jose Vrkljana. U navedenoj monografiji, riječima dr. sc. Ivana Brlića, jednog od recenzenata monografije, Vrkljan je dao relevantan uvid u nastanak, djelovanje, ali i današnje aktivnosti DVD-a Pazarišta.

Skupštini su nazočili te se prigodno obratili gospićki gradonačelnik, Karlo Starčević koji je ujedno i prvi predsjednik DVD- a Pazarišta, kao i župan ličko-senjski Ernest Petry. Ovu svečanu obljetnicu podržali su i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, predsjednica Gradskog vijeća, Ana-Marija Zdunić, kao i direktori gradskih i županijskih ustanova i poduzeća.

U ime Ogranka Matice Hrvatske u Gospiću, u svoje osobno ime i u ime prof. Ane Lemić, predsjednice Ogranka u Gospiću, prisutne je pozdravila tajnica Matice, Tihana Štimac, koja se osvrnula na predstavljanje monografije, dr.sc. Jose Vrkljana kao iznimno bitnog doprinosa današnjem okupljanju i proslavi spomenute obljetnice.

Učenici Osnovne škole dr.Ante Starčević Klanac/Pazarišta pripremili su prigodnu recitaciju i igrokaz koji su oduševili sve prisutne.

Nakon službenog protokola uslijedio je svečani domjenak uz nastup TS “Velebit.”

Također provjerite

Brozičević – Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Gospić

Na zatvorenome dijelu 296. sjednice Vlade RH, Anamarija Bralić Silić imenovana je povjerenicom Vlade Republike …

X
Skip to content