Održana završna konferencija projekta “FEARLESS VELEBIT”

Završna konferencija projekta “Fearless Velebit“ – Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji, održana je danas u Pučkom otvorenom  učilištu „Dr. Ante Starčević“ Gospić. Uz nositelje projekta, Hrvatske šume, konferenciji su nazočili i partneri u projektu, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova RH, kao i suradnici u projektu, predstavnici Javne ustanove „Nacionalni park Paklenica“ i Javne ustanove „Park prirode Velebit“ te predstavnici Grada Gospića i Ličko-senjske županije, kao i ostali visoki uzvanici.

Mario Stilinović, voditelj Uprave šuma Gospić na samom početku zahvalio se svima na dolasku, naglasivši važnost ovog projekta za područje naše Županije. Govoreći o projektu “Fearless Velebit” Stilinović je u svojem obraćanju poručio “Svi oni koji plairaju posjetiti tog ličkog diva moraju biti spremni prihvatiti jednostavna, ali stroga pravila jednog drugog, opsežnog, zajedničkog, ali nenapisanog projekta a to je projekt respect Velebit.” U ime župana ličko-senjskog, prisutnima se obratila pročelnica Ana Rukavina – Stilinović koja je čestitala nositeljima projekta na uspješno realiziranom poslu te je istaknula kako je riječ o izuzetno važnom projektu za našu Županiju. Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Šime Erlić, također se obratio prisutnima, posebno se zahvalio nositeljima projekta, ali i pirotehničarima koji su odradili ovaj posao – „Učinili ste ovaj kraj Ličko-senjske Županije kroz ovaj projekt i kroz druge projekte koje radite sigurnijim mjestom za život, a to je preduvjet za bilo kakav rast i razvoj i bilo kakve druge aktivnosti koje se rade.“

Više o samoj provedbi projektnih aktivnosti rekao je Božidar Čačić, voditelj projekta „Fearless Velebit“ koji je opisao sam tijek projekta, od pripreme projektne dokumentacije, do prijave i u konačnici potpisivanja Ugovora, koji je potpisan 15. studenog 2019. godine. Riječ je o projektu  sufinanciranom  sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.“, a njegova ukupna vrijednost je 35.367.132,29 eura. Projekt se provodio na području Ličko-senjske i Zadarske županije  u sklopu kojega se razminiralo 1.645,26 ha šuma i šumskog zemljišta  na zaštićenom području Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica.

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content