ODRŽANA 21. REDOVNA SJEDNICA VIJEĆA GRADA GOSPIĆA

Aktualni sat danas održane 21.  redovne sjednice vijeća grada Gospića obilježila su brojna vijećnička pitanja. Jedno od njih postavio je vijećnik Josip Župan, a odnosi se na problem prokišnjavanja krovišta Gradske sportske dvorane u Gospiću. Vijećniku je odgovorila zamjenica gradonačelnika, Kristina Prša istaknuvši kako je pripremljena projektna dokumentacija za izmjenu krovišta sa solarnim panelima, čeka se natječaj Fonda za zaštitu okoliša na koji će se prijaviti grad Gospić.

Vijećnica Mirjana Vrkljan Radošević između ostalih pitanja dotaknula se problema brojnih divljih odlagališta otpada u gradu Gospiću i okolici te istaknula kako taj problem znatno utječe i na turističku ponudu grada.

Zamjenica gradonačelnika odgovorila je kako je grad Gospić uložio u reciklažno dvorište da bi se smanjila divlja odlagališta, ali da postoji problem kako svi građani nisu svjesni kako pravilno gospodariti otpadom te da će se uložiti i u edukacije građana po pitanju toga.

Vijećnika Tomislava Vrkljana zanimalo je što se radi po pitanju dogradnje novog krila Dječjeg vrtića Pahuljica vezano za ovu pedagošku godinu. Na ovo pitanje odgovorila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša konstatirajući kako je dogradnja gospićkog dječjeg vrtića jedina logična demografska mjera čime će se uvelike pomoći roditeljima i njihovoj djeci.

Aktualna tema koja se protezala gotovo čitavi aktualni sat bilo je i pitanje dovršavanja izgradnje atletske staze i pomoćnog stadiona. Gradonačelnik i zamjenica obrazložili su faze izrade te natječaje na koje se grad javlja po pitanju nastavka gradnje. Jedno od pitanja bila je i cesta kod gradskog groblja, a gradonačelnik je najavio projekt obnove čiji je završetak planiran do kraja mjeseca lipnja. Sjednica se nastavila po jednoglasno usvojenom dnevnom redu.

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content