Uhićeni zbog više kaznenih djela prijevare

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare.

Oni se sumnjiče da su u mjestu Krbava u vremenskom razdoblju od siječnja 2019. godine do veljače 2023. godine uzeli u više navrata novac od 55-godišnjaka kojem su lagali da novac nose ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati, iako ju nikada nije vidio, te su tako onda oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura.

Nadalje, osumnjičeni su u više navrata uzeli novac i zlato od oštećene 58-godišnjakinje kako bi ga predali ženskoj osobi koja se bavi skidanjem uroka i na taj način oštećenu lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od nekoliko tisuća eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje koriste počinitelji, a prilikom čega su pronađeni pištolj sa pripadajućim streljivom i zračna puška za koje nema odobrenje, što je oduzeto na potvrdu

Također provjerite

NAJAVA: ODAVANJE POČASTI JOSIPU JOVIĆU, PRVOM HRVATSKOM REDARSTVENIKU I OBILJEŽAVANJE 32. GODIŠNJICE AKCIJE „PLITVICE“

Sutra, 31. ožujka 2023. godine, s početkom u 11 sati, na Plitvicama će se obilježiti …

X
Skip to content