OTOČAC: Promocija fotomografije – Gacka, – čovjek i rijeka

Krunoslav Rac hrvatski je fotograf divljih životinja, autor, pisac i veliki zaljubljenik u Velebit, a radio je i u časopisu National Geographic Hrvatska. Iako rodom iz Đakova Krunoslav se zbog zaljubljenosti u fotografiju, a potom i u Velebit preselio u Sveti Juraj pored Senja. Jedan je od rijetkih koji se „oči u oči“ susreo s divljim životinjama poput medvjeda, risa, vuka pa i muflona, a javnosti je poznat upravo po fotografijama tih divljih životinja.  Nekoliko godina za redom znao je na Velebitu provesti i po šest mjeseci.  Zbog dobrog poznavanja svih Velebitskih putova počeo je raditi i kao vodič po Velebitu jer kako kaže „…u Hrvatskoj je teško živjeti samo od fotografiranja divljih životinja…“.  Uz samu fotografiju fokus njegovog zanimanja je i priroda te njeno očuvanje. Krunoslav je do sada objavio dvije knjige „Velebit – iskustvo i planine“ te „Zemlja vuka i vjetra“, a dobitnik je i prestižne nagrade Hrvatskog novinarskog društva „Velebitska degenija“ za najbolju fotoreportažu na temu zaštite prirode i okoliša 2021. godine.

Provodeći mnogo vremena u Lici Krunoslav je često boravio i uz Gacku koja ga je fascinirala po mnogočemu zbog čega se i odlučio na izdavanje svoje treće knjige „Gacka – čovjek i rijeka“pod nakladništvom Turističke zajednice Grada Otočca. Atraktivna fotomonografija Gacka – čovjek i rijeka, predstavlja regiju Gacku u svoj njezinoj živopisnoj raskoši. Dojmljive fotografije ovog vrsnog fotografa nisu samo oku ugodni dokumentaristički prikaz čovjeka i rijeke, nego je to prije svega umjetnički nadahnuto autentično svjedočanstvo o vremenu i prostoru. Kroz fotografije i tekst otkrivaju se mnoge povijesne činjenice, geografska i druga obilježja te brojne zanimljivosti i posebnosti koje Gacku čine tako posebnom i jedinstvenom.

Upravo u srijedu 22. ožujka 2023. kada se obilježava i Svjetski dan voda održat će se promocija ove fotomonografije „Gacka – čovjek i rijeka“ u maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu s početkom u 19:00 sati.  Svi ste pozvani!

IZVOR/FOTO: TZ GRADA OTOČCA

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content