OTOČAC: Na prostoru nekadašnje pivovare gradit će se novi dječji vrtić

Proteklog tjedna potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje područnog objekta Dječjeg vrtića Ciciban na lokaciji nekadašnje pivovare.  Projekt je vrijedan 2.541.927,03 eura i u potpunosti će se financirati sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a bit će namijenjen smještaju 256 djece s područja Grada Otočca i Općine Vrhovine. Očekivano trajanje projekta je 26 mjeseci, a s radom bi trebao započeti 2026. godine.

‘Osim trajnog rješavanja problema nedostatka mjesta, ovim projektom otvorit će se prilika za zapošljavanje barem 16 djelatnika, a najavljenu reformu predškolskog odgoja kojom će se obuhvatiti veći broj djece u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, spremno ćemo dočekati. Osiguranje mjesta u vrtiću jedna je u nizu konkretnih demografskih mjera kojima roditelje želimo ohrabriti i potaknuti na proširenje obitelji’ rekao je Goran Bukovac.

Inače, od početka ove godine, u Otočcu više nema listi čekanja za vrtć. U dogovoru i uz suglasnost nadležnih tijela, otvorene su nove vrtićke skupine, koje će do završetka izgradnje novog objekta biti smještene u Domu HV-a.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content