OPĆINA BRINJE: ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAŽELI FAZA III

Dana 17. veljače 2023. održana je početna konferencija za projekt Zaželi faza III pod nazivom „Program zapošljavanja žena na području Općine Brinje“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 131.209,77 €, a projekt će trajati 8 mjeseci. Kroz projekt je zaposleno 19 žena koje su 01.veljače 2023. počele s radom i trenutno obilaze oko 120 krajnjih korisnika kojima je potrebna pomoć i potpora.

Osnovni cilj operativnog programa je pridonijeti rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj. Voditeljica projekta Ana-Marija Borić otvorila je konferenciju, te je sa stručnom suradnicom na projektu Petrom Draženović održala prezentaciju o projektu. Prednost pri zapošljavanju na ovom projektu imale su žena starije od 50 godine, te žene pripadnice ostalih ranjivih skupina kao što su osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, pripadnice romske nacionalne manjine.

Obvezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje čija je uloga bila identificirati nezaposlene žene koje će obilaziti krajnje korisnike, te Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Senj koji nam pomaže u identifikaciji krajnjih korisnika. Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić se obratio prisutnima, te je naglasio da je ovaj projekt od velike važnosti za starije mještane Općine, kao i za zaposlene žene. Pohvalio je rad Udruge, te je poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

 

IZVOR / FOTO: A.M.B.

 

Također provjerite

S ovim ljudima “Fokus” i “Republika” izlaze na predstojeće izbore

Na predstojećim parlamentarnim izborima, kao nezavisni kandidati,  Goran Bukovac i Danijel Tušak kandidirat će se …

X
Skip to content