LIČKO LEŠĆE: Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac u periodu od 20. do 23. veljače 2023. u sklopu Erasmus+ projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ organizira obuku za sedam partnerskih institucija iz šest zemalja – Estonije, Gruzije, Italije, Latvije, Portugala i Sjeverne Makedonije. Četverodnevne edukativne aktivnosti održavaju se na području tri županije – Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske – a sudionici obuke, njih oko 40, upoznaju  se s raznolikom baštinom Hrvatske te s dobrim praksama upravljanja kulturnim i prirodnim dobrima. Sinoć  su sudionike obuke ugostili i članovi Kulturno umjetničke udruge “Gacka”. Prisutne goste u pratnji dr. sc. Ive Niemčić, dr.sc. Joška Ćalete, prof.dr.sc. Tvrtka Zebeca, djelatnica GPOU-a Otočac Snježane Bogdanić i Marije Sarkotić pozdravili su predsjednik KUU-e “Gacka” Ivan Marković i članica Andrea Rubčić te predstavili dugogodišnji rad ovog folklornog društva.

Članovi KUU-e “Gacka” predstavili su se ojkanom, ostalim muškim napjevima, ženskim izvornim napjevom, plesom i sviranjem samice dangubice, nakon čega su pokazali i svoj mali “muzej” u kojem čuvaju starine kojima prikazuju način života ljudi sa podneblja Like i Gacke.

 

Također provjerite

Udruga Hrvatska škola Outward Bound u edukacijskom centru u Velikom Žitniku dovela 80 djece i mladih iz Hrvatske i Europe

Od 16. – 24. travnja kroz Erasmus+ razmjenu mladih pod nazivom “Wilderness wellness” u Velikom …

X
Skip to content