Udruga Nismo same poziva na „zdravu kavu s doktorima“

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke. Projekt obuhvaća organizaciju „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kave su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

Glavni cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije. „Zdrave kave s doktorima“ su se do sada održale u Karlovcu, Sisku, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu i Koprivnici, a ostavile su jako pozitivan i ohrabrujući utjecaj na žene te okupile više od 400 sudionika.Iz Udruge Nismo same pozivaju na „zdravu kavu s doktorima“ koja će se održati
u četvrtak, 26. siječnja, s početkom u 18:00 sati u hotelu Ana u Gospiću. Uz članice Udruge na kavi će biti prisutni: Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb; mr. Sandra Čubelić, dr. med. spec. pedijatar, ravnateljica Opće bolnice u Gospiću; Ivanka Krmpotić, dr. med. spec. internist, sub. spec. endokrinolog, Opća bolnica Gospić; Ivan Sesar, dr. med, spec. internist, sub. spec. kardiologije, voditelj Odjela za unutarnje bolesti Opće bolnice Gospić; prim. Suad Gačo, dr. med. spec. opće kirurgije i uži spec. torakalne kir., voditelj Odjela kirurgije Opće bolnice Gospić; Tatjana Ilijevski Korečić, dr. med. spec. oftalmolog, voditeljica Oftamološke ambulante Opće bolnice Gospić.

Također provjerite

Učenici i djelatnici OŠ „Anž Frankopan“Kosinj i ovu su se godinu uključili u humanitarnu utrku Mliječna staza 2023.

Učenici i djelatnici OŠ „Anž Frankopan“Kosinj i ovu su se godinu uključili u humanitarnu utrku …

X
Skip to content