OTOČAC: Promocija nove knjige Ivane Plechinger ‘Da sam ovo barem znala ranije’

Ivana Plechinger dobro je znana gošća domaćoj književnoj publici u Otočcu i okolici, budući se ovoga puta predstavlja svojom drugom knjigom znakovitog naslova “Da sam ovo barem znala ranije.”

Knjiga je to koja čitatelje podsjeća na neke istine koje mogu pomoći da bi živjeli mirnije, sretnije i pametnije. Iskreno i toplo, pričajući o nekim svojim životnim iskustvima, autorica čitatelje prima u naručje pružajući utjehu i nadu onda kada nam najviše treba. Da smo barem moćne životne istine znali ranije, neke teške situacije nikad nam se ne bi dogodile. U trenutku u kojem se suočavamo s teškoćama, nismo u stanju sagledati širu sliku, ne vidimo rješenje svojih nedaća i mislimo da nam nema pomoći. Uvjereni smo da se loše stvari događaju samo nama i da smo za to krivi sami. Da to nije tako, uvjerit ćete se kad pročitate ovu knjigu u kojoj nas autorica svojim iznimnim optimizmom uči kako na život gledati i s druge strane. Pokazuje nam putem vlastitih primjera, kako je sama proživjela i preživjela neke od najtežih životnih situacija, i ujedno daje konkretne savjete o tome kako da si pomognemo kad se idući put nađemo pred raznim izazovima koji su sastavni dio našeg životnog puta. Njezin prvijenac koji je u otočkom book cafe-u prije nekoliko godina predstavljen “Ono što ostaje, uvijek ljubav je”, oduševio je brojne čitatelje, a nastavak te velike uspješnice čini se da ga je već sada nadmašio. Slavna rečenica još slavnijeg autora i čovjeka koji je svojim fascinantnim intelektom i talentom zadužio čovječanstvo zauvijek, Nikole Tesle, glasi: “Onoga dana kad znanost počne proučavati nematerijalne fenomene onako kako sad proučava isključivo materiju – čovječanstvo će napredovati u deset godina onoliko koliko je sveukupno napredovalo do danas.”

O svemu onome što se ne može dokazati ali može osjetiti provjerite s Ivanom Plechinger u petak, 03.02.2023.godine u 19 h u book cafe-u Paradiso. Budite mudri, učite iz tuđih iskustava kako bi kroz svoja kad i ako se dogode, prošli lakše i jednostavnije. Sve što trebate jest zategnuti usta prema ušima i pokazati zube jer osmijeh je najbolji saveznik na našem životnom putu.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content