ODRŽAN GODIŠNJI DOGAĐAJ RAISE YOUTH PROJEKTA

U velikoj dvorani KIC-a Gospić održan je Godišnji događaj RAISE Youth projekta. Riječ je o projektu koji financiran je u iznosu 4,05 milijuna eura od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz EGP i Norveški fond za zapošljavanje mladih. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a osim u Hrvatskoj projekt se provodi i u Bugarskoj, Rumunjskoj i Španjolskoj.

Događaju su nazočili izaslanica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH Natalija Laštro, župan ličko – senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, brojni čelnici gradskih i županijskih odjela i institucija, civilnoga sektora te ostali dionici s područja Ličko – senjske županije.

Mary Ann Rukavina Cipetić, direktorica GTF- Inicijative za održivi razvoj rekla je kako na ovaj način pred Božić žele sumirati sve ono što su radili tijekom godine kroz projekt koji se nastavlja i u idućoj godini. Na prezentaciji je predstavljeno dvoje uspješnih mladih poduzetnika iz Ličko – senjske županije. Kaže kako im je 2022. bila izuzetno uspješna, a u 2023. stiže još puno novosti.

U svom kratkom obraćanju izaslanica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH Natalija Laštro izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem na godišnjem događanju projekta koji je usmjeren na jednu od najznačajnijih skupina društva, a to su mladi između 20 i 29 godina.

Župan Petry u ime Ličko – senjske županije pozdravio je ovaj hvalevrijedan projekt, kroz koji se apliciraju sredstva iz EU fondova i animira mlade da se okrenu poduzetništvu odnosno samozapošljavanju.

Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za pripadnike NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni i nisu u sustavu obrazovanja) koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

Nakon završene prezentacije projekta svi zainteresirani pozvani su u obilazak RAISE Youth centra u Gospiću.

 

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content