7. Međunarodna konferencija “Žene i točka“ održana u Otočcu

U Otočcu održana 7. po redu Međunarodna konferencija “Žene i točka“ posvećena razvoju i unapređenju ženskog poduzetništva.

U ime organizatora HKG – Županijske komore Otočac prisutne su pozdravili  dr. sc. Joso Brajković, predsjednik ŽK Otočac i otočki gradonačelnik Goran Bukovac, ističući podršku  ovakvoj konferenciji te veselje što se održava upravo u Otočcu. Zamjenica župana ličko-senjskog Jasna Orešković Brkljačić je nakon dobrodošlice ženama poduzetnicama prezentirala najosnovnije podatake o ženama koje su vlasnice ili direktorice u tvrtkama, naglašavajući da se ta brojka kreće oko 25 %.

Uvodno izlaganje imala je glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore Marina Rožić. Na samom početku postavila je pitanje što je to žensko, a što muško poduzetništvo? Ima li tu razlike? Smije li je biti? Osvrnula se i na direktivu Europske unije o potrebnom broju žena na čelnim mjestima tvrtki i u upravnim ili nadzornim odborima, aupravo ta direktiva obvezuje zemlje članice da kroz dvije godine dosegnu 40 % udjela.

Nakon uvodnih govora, održana su 3 radna panela na kojoj su sudjelovale žene poduzetnice iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hrecegovine, Srbije te Crne Gore. 15 uspješnih poduzetnicaa iz različitih sfera poslovanja predstavilo je svoje poduzetništvo i bogato iskustvo u u razvijanju vlastitog posla. Konferencija se nastavila u book cafe-u Paradiso večernjim networkingom poduzetnica na temu “Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?”.

 

ZABRANJENO kopiranje i korištenje fotografija u bilo kakve svrhe bez izričitog dopuštenja i navođenja autora

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content