PRIJELAZNI PEHAR VLADI SEVERU IZ BJELOVARA

GOSPIĆ- Na 25. Kupu prijatelja koji gospićka ribolovna udruga i županijski savez održavaju u vrijeme manifestacije Jesen u Lici nastupilo je 14 natjecatelja iz 6 hrvatskih županija. Prvo mjesto osvojio je aktualni predsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza, Vladimir Sever iz Bjelovara, drugo Vlado Habeković iz Dugog Sela, a treće Goran Pavelić iz Gospića.

Pehare i medalje  su uručili predsjednik ŠRU Lika, Dane Kruljac te glavni sudac Dubravko Čanić, dok je prijelazni pehar pobjedniku Severu uručio prošlogodišnji slavodobitnik Dražen Stipetić iz Ogulina. Ostale nagrade su bile svojstvene Ličanima suha slanina, med, sir, šljivovica te i vreća krumpira za zadnje plasiranog, ovog puta Antu Barića iz Trnovačkog Novosela.

Iako se zbog velikih kiša, bistroće i oscilacije rijeke Novčica očekivao ribolovni  fijasko, vaga je pokazala da nitko nije bio ispod pola kilograma ribe te da se i u takvim uvjetima uz dobru pripremu, tehniku i upornost može uloviti i nešto manje od 4 kilograma za 3 sata ribolova na plovak.  I ovaj put je izraženo je uvjerenje da će u Hrvatskim vodama uvidjeti aktivnosti ribiča za dobrobit širenja ribolovnog turizma te konačno pripomoći da se na nekoliko mjesta uredi obala kako bi ribolovna staza na Novčici, koja je trenutačno ograničavajućeg broja natjecatelja, mogla primiti njih veći broj a time i dodatna natjecanja višeg ranga.

IZVOR / FOTO: UDRUŽENJE OBRTNIKA GOSPIĆ

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content