U Policijskoj upravi ličko-senjskoj održana andragoška radionica za predavače na tečajevima i seminarima

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske danas je u organizaciji Policijske akademije, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Policijske uprave ličko-senjske održana jednodnevna andragoška radionica s ciljem da se predavačima osigura pristup novim trendovima učenja i poučavanja kojima predavači mogu podići kvalitetu svoje nastave.

Radionica je održana za predavače svih oblika specijalizacije, stručnih osposobljavanja, usavršavanja i policijskog treninga, s ciljem jačanja njihovih kompetencija u planiranju i provedbi nastave kojoj su u fokusu aktivne metode poučavanja i ishodi učenja. Na radionici je sudjelovalo 18 policijskih službenika koji su ovom prilikom stekli dodatna znanja i vještine.

Prije početka održavanja radionice prisutne predavače i polaznike pozdravio je zamjenik načelnika Policijske uprave Stjepan Sabljić, te organizatorica radionice Ksenija Vujčić iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju.

Radionicu su vodili Anita Zovko s Filozofskog  fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Odsjek za pedagogiju i Andrej Marušić, ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih iz Rijeke, redoviti suradnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koji učestalo sudjeluju u edukacijama za nastavnike, predavače/trenere u obrazovanju odraslih.

Polaznici su se tako mogli podsjetiti svojih andragoških znanja te ih proširiti novim spoznajama vezanim za planiranje i realizaciju nastave usmjerene prema polazniku.

Također su imali prigodu primijeniti znanje i vještine u brojnim zadacima, te na zabavan i interaktivan način osvijestiti prednosti aktivnih nastavnih metoda i rada u paru ili skupini. Radionica je sadržajno usredotočena na praktične i primjenjive vještine predavača, s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete programa cjeloživotnog obrazovanja policijskih službenika.

Radionica je nastala u sklopu suradnje s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a cilj joj je nadograđivanje andragoških kompetencija predavača i posljedično unapređivanje programa cjeloživotnog obrazovanja.

IZVOR / FOTO: PU LIČKO-SENJSKA

Također provjerite

BICIKLOM U RITMU PRIRODE – ODRŽAN BICIKLISTIČKI GRAVEL MARATON KROZ OTOČAC, BRINJE I VRHOVINE

U subotu, 30. rujna Turistička zajednica Grada Otočca u suradnji s Turističkim zajednicama Općina Brinje …

X
Skip to content