U MALOM SALONU MUZEJA LIKE GOSPIĆ OTVORENA IZLOŽBA „BURA“ ANE BARBIĆ KATIČIĆ

U organizaciji Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“, Zmajskog stola Gospić i suorganizaciji Muzeja Like Gospić jučer je u Malom salonu Muzeja otvorena izložba slika naziva „Bura“, akademske slikarice Ane Barbić Katičić. Motivi koji su impresionirali autoricu vezani su prvenstveno za Velebit i buru kao neizostavni dio naše mitske ličke planine.

Ana Barbić Katičić rođena je 1971. godine u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.  Imala je 30-ak samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Izradila je murale kao dijelove stalnog postava muzeja i to u Muzeju krapinskih neandertalaca, u Krapini, te Muzeju Oluja 95, u Kninu. Njezino najpoznatije likovno – umjetničko ostvarenje jest dizajn Fifina trofeja za najboljega nogometaša godine  u kojemu je pokazala svoje dizajnersko umijeće.

Na samom početku prisutne je pozdravila ravnateljica Muzeja Like Gospić dr.sc. Tatjana Kolak, zahvalivši se između ostaloga i našoj sugrađanski sa zagrebačkom adresom, Jadranki Vencl, koja se angažirala oko realizacije ove izložbe.

Uz ljubitelje kulture i likovnog stvaralaštva, svojom nazočnošću izložbu su podržali i župan ličko – senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, ispred Grada Gospića pročelnica Ivana Kaleb Asić, te članovi Zmajskog stola Gospić.

Župan Petry obratio se nazočnima istaknuvši kako izložba „Bura“ daje snažnu poruku našem krajobrazu i onome otkud potječemo, od podvelebitskog primorja do kontinentalnog dijela Ličko – senjske županije, gdje je napravljen suživot s klimatskim uvjetima.

Kraći osvrt na likovno stvaralaštvo autorice dao je profesor likovne kulture Saša Živković. Ana Barbić Katičić također se kratko obratila s nekoliko prigodnih riječi nakon čega je poklonila jednu svoju sliku ekipi HGSS Stanice Gospić koju je preuzeo pročelnik Josip Brozičević.

Izložbu je službeno otvorio pročelnik Zmajskog stola Gospić Joso Živković, koji je izrazio nadu za daljnjom uspješnom suradnjom s Muzejom Like Gospić

Zainteresirani izložbu „Bura“ mogu razgledati do 24. listopada ove godine u Malom salonu Muzeja.

 

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content