U GOSPIĆU ODRŽANA 2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O KRŠU

U organizaciji Udruge „Projekt Krš“, te suorganizaciji Ličko – senjske županije i partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu Agronomskim fakultetom, Udrugom uzgajivača buše, Hrvatskom zajednicom inovatora i GTF Inicijativom za održivi rast danas je u kinu Korzo održana 2. Međunarodna konferencija o kršu.  Konferenciji su nazočili Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan ličko – senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Brkljačić Orešković. U ime organizatora prisutne je najprije pozdravio predsjednik Udruge „Projekt Krš“ Andrej Alilović. Rekao je kako na ovom području jako često živimo od iskorištavanja prirodnih resursa, kojih nema dovoljno. Stoga se želi usmjeriti sve dionike koji ovdje žive i rade kao i donositelje odluka da podizanjem stupnja prerade proizvoda zapravo podižemo odnosno stvaramo dodanu vrijednost uz vraćanje ekonomskog dostojanstva.

Župan Petry naglasio je kako Ličko – senjska županija ima puno projekata koji su vezani za razvoj poljoprivrede i stočarstva na brdsko – planinskom, krškom području. Putem resornog ministarstva na čelu s ministricom Vučković maksimalno se pomoglo proizvođačima biljnih i stočnih kultura kroz odluke koje prolaze na Vladi Republike Hrvatske. Također, predstavljen je i Razvojni centar za brdsko – planinsku poljoprivredu i stočarstvo, koji bi bio stacioniran na području Gospića.

Ministrica Vučković dodala je kako je pronađen način pomirbe potrebe ostvarivanja dostojnog dohotka farmera i potrebe poticanja pravih investicija na ovom krškom području, što će biti prioritet Vlade Andreja Plenkovića i Ministarstva poljoprivrede.

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content