OPĆINI LOVINAC OSIGURANO 100.000,00 KUNA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKTA REKONSTRUKCIJE MJESNOG GROBLJA U LOVINCU.

U cilju poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je i ove godine javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini. Na navedeni javni poziv prijavila se i Općina Lovinac kojom je prilikom prijavila projekt Rekonstrukcije mjesnog groblja u Lovincu.

Prijavljeni projekt pozitivno je ocjenjen te je Općini Lovinac ministarstvo odobrilo 100.000,00 kuna za  sufinanciranje navedenog projekta. Shodno tomu djelatnici općinskog komunalnog poduzeća “Vrilo” d.o.o. iz Lovinca otpočeli su prvu fazu radova koja će obuhvatiti rekonstrukciju i produženje središnje staze kroz groblje te uređenje samog ulaza u groblje.

Kako prijavama na ovakve i slične javne pozive Općina osigurava određena sredstva potrebna za komunalne i razne druge projekte i iskorake, Općina Lovinac zahvaljuje ministarstvu graditeljstva na odobrenim sredstvima.

IZVOR / FOTO: KIC LOVINAC

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content