Danas je 14. godišnjica smrti legendarnog Dine Dvornika

Jedno od najvećih umjetnika  domaće glazbene scene bio je i danas je Dino Dvornik. Glazbenik koji je zbog svog prepoznatljivog  stila dobio nadimke “Kralj funka” i “Ćaća funka” preminuo je prije točno 14 godina, 7. rujna 2008. godine, u 45. godini života.

Dino je bio i skladatelj, aranžer, producent, tekstopisac, glumac i reality zvijezda, glazbeni stručnjaci ga i danas  smatraju jednim od najtalentiranijih glazbenika s ovih prostora.

Dvornik je glumio u seriji “Naše malo misto”, a nakon toga u još nekoliko dječjih filmova.  Sa 17 godina s bratom Deanom osniva bend Kineski zid. S njima snima ploču koja je bila prva funkploča u hrvatskoj diskografiji. Dino  je 1988. godine debitirao na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Tebi pripadam” i osvojio nagradu za najboljeg debitanta.

1996. godine osvaja Porina za pjesmu “Afrika”. 1997. godine dobiva Porina za album “Enfant terrible”. 1998. godine dobiva Porina za album “Vidi ove pisme” kao najbolji kompilacijski album.

Foto://dancingbear.hr/

Također provjerite

LAVICE TRENERICE ANTONIJE MATIĆ I RUKOMETNOG KLUBA „GOSPIĆ“ 10. U HRVATSKOJ

Nakon prošlogodišnjeg prvog i povijesnog, odlaska neke ekipe djevojčica Rukometnog kluba „Gospić“ (2009./2010. godište) na …

X
Skip to content