RAZNOVRSNA PONUDA LIČKE SELJAČKE TRŽNICE

U odličnoj atmosferi uz raznovrsnu ponudu lokalnih proizvoda i glazbeni nastup Plitvičkih bećara zaključen je ciklus ovogodišnjeg održavanja Ličke seljačke tržnice u Karlobagu.

Našlo se tu raznovrsnih proizvoda – za svakoga po nešto. Od tradicionalnijih proizvoda – sireva sirane Vegium i sirane Eko Vedrine koje su velikim interesom posjetitelja za svoje proizvode još jednom potvrdili zašto ovi proizvodi nose oznaku Lika Quality. Bile su tu i maline i kupine, pekmezi i voćna vina gospođe Lucije Sekule koja ove godine predstavlja Ličko-senjsku županiju na nacionalnom natjecanju za najuzorniju seosku ženu 08. listopada u Čakovcu.

Lička štrudla Briks mirisima i okusima mamila je posjetitelje da kušaju svježe pečene štrudle i palačinke, a iz proizvodnje obrta Ajda širili su se mirisi proizvoda od lavande. Ove godine  na tržnici je bila i Nikolina Perša, mlada poduzetnica koja je iz svoje Smočnice ponudila granole s mješavinom voća i meda pri čemu je 90% sastojaka upravo iz Like. Ovo druženje uvijek je iznova prilika pokazati posjetiteljima bogatstvo okusa, mirisa i tradicije kraja!

IZVOR/FOTO: LAG LIKA

 

Također provjerite

NOVALJA DOBILA CRVENI KRIŽ

Nakon duge i ustrajne želje te brojnih inicijativa koje su pokrenute davne 1993. godine za …

X
Skip to content